Na aanmelding volgt een intakegesprek met een of (bij voorkeur) beide ouders. Jullie kind is hierbij nog niet aanwezig is. In het eerste gesprek krijgen jullie alle ruimte om te vertellen tegen welke problemen jullie aan lopen.

De hierop volgende sessies komt jullie kind alleen. De kindertherapeut verkent samen met hem zijn denk- en leefwereld. Omdat een kind feilloos in staat is zelf te voelen wat hem kan helpen, wordt hij gestimuleerd om in een veilige omgeving — alles blijft vertrouwelijk! — aan te geven wat hij nodig heeft om weer gelukkig te worden. 

Door de prachtige ligging in het Keukenhofbos is er gelegenheid om lekker naar buiten te gaan en al wandelend - letterlijk en figuurlijk - op ontdekkingstocht te gaan. Daarnaast werkt Druppel sinds 2018 samen met de op naastgelegen Stichting Puntenburg, waar hippotherapie wordt gegeven. Als therapeutische werkvormen kunnen verder onder meer EMDR en hypnotherapie worden ingezet.

Afhankelijk van het soort klacht en de duur van de therapie volgt om de vijf sessies een oudergesprek. Daarin wordt besproken welke veranderingen jullie in de thuissituatie hebben opgemerkt. In totaal zijn meestal zo'n 5 tot 15 sessies nodig om je kind te helpen zijn eigen kracht te (her)ontdekken.
Spekkelaan 16
2161 GH Lisse

info@praktijk-druppel.nl

Aanmelden nieuwsbrief