Praktijk Druppel verzorgt regelmatig lezingen en workshops voor ouders en opvoeders. Hieronder vind je een aantal voorbeelden hiervan. Raadpleeg de agenda voor het actuele programma. 

Hoor je me wel? - workshop voor opvoeders

We horen het onszelf allemaal weleens hardop afvragen: Hoor je me wel? Je probeert iets te vertellen, maar je kind lijkt je niet te (willen) horen of begrijpen. De kans is echter groot dat óók je kind zich niet gehoord (en gezien!) voelt. En ook als je elkaar wél hoort, wil dat nog niet zeggen dat er ook echt naar elkaar wordt geluisterd.

Het verschil tussen jongens en meisjes - lezing voor opvoeders

Een jongensbrein werkt aantoonbaar anders dan een meisjesbrein. Als opvoeder is het belangrijk om te weten dat het gedrag van een kind soms simpelweg wordt veroorzaakt door het feit dat het nu eenmaal een jongetje of een meisje is. Tijdens deze lezing worden de verschillen en hoe je daarmee kunt omgaan belicht.

Afscheid nemen - dagworkshop voor opvoeders

Wat betekent het voor een kind of jongere om afscheid te moeten nemen, welke stadia worden hierbij doorlopen en hoe kun je als volwassene met hem of haar (blijven) communiceren?

Spekkelaan 16
2161 GH Lisse

info@praktijk-druppel.nl

Aanmelden nieuwsbrief