Integratieve psychotherapie is laagdrempelig, kortdurend en oplossingsgericht. Het heeft tot doel het kind snel en effectief te leren omgaan met zijn psychische of psychiatrische klacht. De therapeut leert hem de valkuilen te herkennen, maar bovenal te ontdekken waar zijn kwaliteiten liggen. Ouders, verzorgers en leerkrachten kunnen als 'co-therapeuten' actief bij het proces worden betrokken. 

Praktijk Druppel is een samenwerkingsverband tussen kindertherapeut Lynn Jonkman en jongerentherapeut Marjo Vermeulen. Zij ondersteunen kinderen en jongeren die, om welke reden dan ook, uit evenwicht zijn geraakt. Beiden zijn afgestudeerd aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie (NAP) in Amsterdam. De opleiding tot Integratief Kindertherapeut of Integratief Jongerentherapeut is een 4-jarige post-HBO opleiding. De kinder- en jeugdtherapeuten diagnosticeren niet. 

Verwijzing en vergoeding

Voor integratieve psychotherapie is geen verwijsbrief nodig. Praktijk Druppel kent géén wachtlijst.
De meeste aanvullende verzekeringen bieden een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling.

Beroepsverenigingen

De therapeuten van Praktijk Druppel zijn aangesloten bij de beroepsvereniging van integratief therapeuten: de NVECP. De hierbij aangesloten therapeuten zijn breed opgeleide professionals, deels werkzaam in de reguliere en deels in de complementaire geestelijke gezondheidszorg. Hun werkwijze kenmerkt zich, naast kennis van zaken, door een mensgerichte benadering. Professionele deskundigheid en ervaringsdeskundigheid zijn belangrijke uitgangspunten voor de ECP-therapeut.

Registraties

  • EWAO-registratie Nederlandse Associatie voor Psychotherapie (NAP) 
  • Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ) 
  • Eurocertificaat voor Psychotherapie (NVECP)
  • European Certificate of Psychotherapy (ECP), verleend door de European Association for Psychotherapy (EAP)
  • Register van zorgverleners (AGB)
Spekkelaan 16
2161 GH Lisse

info@praktijk-druppel.nl

Aanmelden nieuwsbrief